PostNords lastbil körde med öppna dörrar – ”en dödsfälla”

Upptäcktes av förbipasserande bilist.

Två paket på vägen och lite längre fram på E4:an en PostNord-lastbil som körde med öppna bakdörrar. Det var vad som mötte en kvinna som passerade lastbilen i höjd med Jönköping i fredags kväll.

- Det var däck och allt där inne. Tänk om ett sånt flyger av och träffar en bil, det är en dödsfälla, säger kvinnan till Aftonbladet.

Annons

"Såg precis vad som fanns där"

Kvinnan ska ha sett rakt in i PostNord-bilen, där lasten inte ska ha varit fastspänd.

- Man såg precis vad som fanns där inne. Däcken och en pall som låg på tvären. Hade han stannat hade man bara kunnat gå in och plocka vad man ville.

Enligt Aftonbladets artikel ska kvinnan ha ringt till polisen, som ska ha lovat att direkt åka ut och kolla upp situationen. Även från PostNords sida ska händelsen utredas.

"Ser ut som en miss från medarbetaren"

Tomas Lilja, vikarierande regionchef för PostNord i södra Sverige, säger till Aftonbladet att företaget har "strikta rutiner för hur allt ska gå till och det är absolut inte att dörrarna ska vara öppna".

- Det ser ut som en miss från den enskilde medarbetaren men jag kan inte uttala mig innan vi fått tag på chauffören.

Har hänt tidigare

PostNord räknade i slutet av förra veckan med att kunna få kontakt med chauffören under måndagen, det vill säga i dag.

Det här är inte första gången som en lastbil från PostNord har avslöjats med öppna bakdörrar i trafiken. Liknande händelser har nått medierna både förra året och tidigare i år.

LÄS ÄVEN: PostNord-chaufför misshandlar bilist på motorväg

Annons

Annons