Proffsig nätbokhandel skall stärka Akademibokhandeln

Nu är det klart. Kooperativa Förbundet säljer nätbokhandeln Bokus till Akademibokhandeln efter att Konkurrensverket godkänt förvärvet. Affären väntas vara klar i början av nästa månad.

I januari berättade vi om hur Akademibokhandeln ingått ett avtal med Kooperativa Förbundet (KF) om att köpa nätbokhandeln Bokus. Nu har Konkurrensverket godkänt förvärvet och affären genomförs i början av mars.

– Vi välkomnar Konkurrensverkets besked. Förvärvet av Bokus ger oss möjlighet att stärka vårt kunderbjudande genom att erbjuda en professionell nätbokhandel under Akademibokhandelns varumärke, säger Maria Hamrefors, vd Akademibokhandeln.

Annons

Internationella aktörer på väg

Både Bokus och Akademibokhandeln ingår i KF-sfären och genom att inte sälja Bokus till tredje part kan Akademibokhandeln utveckla sitt kunderbjudande ytterligare, i vilket kombinationen av butiker och nätbokhandeln får en viktig betydelse.

Och med tanke på att näthandeln står för mer än en tredjedel av den svenska bokmarknaden, och har vuxit kraftigt på senare år, är det troligtvis ett steg i rätt riktning.

– Våra kunder förväntar sig att kunna handla på nätet hos oss. Genom förvärvet blir detta möjligt, vilket stärker vår konkurrenskraft. Detta är särskilt viktigt när nya internationella aktörer är på väg in på marknaden, säger Maria Hamrefors.

Källa: Press

Annons