Pyret & Snäckans lånesuccé: 3,44 miljoner från kunderna

E-handlarens kunder var beredda att backa upp med pengar.

För knappt en månad sedan kunde vi berätta att e-handlaren Pyret & Snäckan hade valt en lite annorlunda modell för att finansiera företagets nya plattform - nämligen att be kunderna om hjälp istället för att till exempel be en bank om lån. Målet var att samla ihop en miljon kronor via crowdfundingsajten Toborrow och kunderna visade sig direkt vara med på tåget.

Nu står det klart att målet på en miljon har passerats flera gånger om och Pyret & Snäckan står med ett låneerbjudande på 3,44 miljoner kronor.

Annons
Annons

- Det är otroligt roligt att se att så många tror på oss, säger delägaren John Hadenius till Ehandel.se.

När låneprojektet på Toborrow avslutades den 8 mars hade fler än tusen bud kommit in till Pyret & Snäckan. John Hadenius har tidigare berättat att buden legat på allt mellan 100 och 50 000 kronor.

Lånar bara en miljon

Men trots det extra tillskottet planerar Pyret & Snäckan inte att låna på sig några extra pengar. 

- Självklart skall vi enbart låna en miljon som vi sökte men fortfarande kul att se främlingars förtroende för oss, säger John Hadenius.

Pyret & Snäckans grundare har bland annat lyft fram det faktum att företaget går med lönsamhet som ett argument till varför det är vettigt att låna ut pengar till dem. Som vi tidigare har berättat nådde Pyret & Snäckan (som också har en fysisk butik i skånska Staffanstorp) 10 miljoner i omsättning efter att ha bedrivit e-handel i ett och ett halvt års tid.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!