Röda Korset satsar på ny webb och e-handel

Ny digital plattform ska rädda liv.

Välgörenhetsorganisationen Röda Korset meddelar idag att man ska göra om sin webb och e-handel. Den nya sajten ska byggas på “Episerver CMS och E-commerce”.

- Vi behöver växla upp vår digitalisering. Vi ska bli ännu mer effektiva och snabba. Med tydligt användarfokus gör vi det lättare för alla som vill och behöver komma i kontakt med oss, säger Martin Tägtström, IT-chef på Röda Korset.

Annons

Vi frågade Röd Korset om de kommer att sälja något via den nya plattformen.

- Det kommer att finnas möjlighet att bland annat bli månadsgivare, handla i gåvoshopen och skänka gåvor till Röda Korset för att stötta vårt arbete i Sverige som internationellt, säger Lilian Botvalde, kommunikatör på Röda Korset.

Ska även hantera interna beställningar

Den nya plattformen ska även ta över funktioner som idag sker på Röda Korsets intranät. Exempelvis kommer organisationens 30 000 volontärer att kunna beställa material så som affischer, broschyrer och profilkläder.

- Tanken är att skapa ett nav för Röda Korset – oavsett om du är eller vill bli volontär, eller exempelvis vill skänka pengar eller lära dig mer om vårt arbete. Det ska vara möjligt att både kunna göra interna beställningar, som idag görs på intranätet, till att skänka pengar till vårt arbete för att rädda liv och ge hopp. Utgångspunkten för Röda Korset på nätet ska vara denna nya plattform, förklarar Lilian Botvalde.

Annons