Säljare utkastad från Amazon efter hot mot kund

Teknikföretaget Mediabridge Products har blivit utkastade från Amazon. Anledningen är att man ska ha trakasserat och hotat en kund som skrivit en negativ recension om en av deras routrar på e-handelssajten.

Mediabridge Products, en tillverkare av trådlösa nätverksenheter, har hamnat i onåd hos Amazon. Det efter att en kund som köpt en av deras produker, en Medialink Wireless Router, skrivit en hård och negativ recension om den. Kunden, som är en frekvent användare av den sociala nyhetssidan Reddit, postade sin recension även där och den ska ha spridits som en löpeld.

Mediabridge ansåg att recensionen, som snabbt blev den mest hjälpsamma negativa recensionen på Amazon, var ett klart övertramp. Därför svarade man med att i måndags förra veckan låta sin advokater skicka ett brev till kunden, där de hotade att stämma honom om han inte tog bort recensionen.

Annons
Annons

Ett tilltag som inte uppskattades av Amazon som kastade ut företaget från marknadsplatsen.

– Aldrig i mitt liv har jag blivit så obarmhärtigt mobbad av ett företag. Var vänlig ha detta i åtanke om ni överväger att köpa produkter från Medialink. Och om du bestämmer dig för att lämna en negativ recension, använd inte ditt riktiga namn som jag gjorde, säger mannen som skrivit recensionen på Amazon.

Illegal kampanj

Neal Jacobs som är advokat för Mediabridge säger att man skickat brevet eftersom recensionen snarare var en illegal kampanj för att skada, misskreditera, förtala och ärekränka företaget och deras produkter.

Han påpekar också att flera detaljer som mannen skrivit är falska och vilseledande, som till exempel att företaget själva ska ha skrivit fejkade recensioner om sina produkter på Amazon för att öka sin försäljning.

Mediabridge valde dock i torsdags att gå ut med ett uttalande där de klargör att man inte kommer att stämma mannen, men att man krävt att han tar bort sina ”osanna, skadliga och nedsättande” uttalanden.

– Det är vår uppriktiga övertygelse att förnuftiga människor förstår att det är inom våra rättigheter att vidta åtgärder för att skydda vår integritet, och att det även förväntas att vi gör så när vi blir hänsynslöst attackerade. Recensenten har sedan dess ändrat sin recension och helt tagit bort sina ärekränkande uttalanden, men tyvärr inte innan dess att ha en armé attackera oss på Internet, skriver Mediabridge i sitt uttalande.

Källor: The Verge, Ars Technica

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!