SF Anytime prisades för sin E-handelssajt

SF Anytime kammade hem första priset i kategorin ”Bästa E-handel” vid årets upplaga av EPiServer Awards. En tävling som vill belöna aktörer som ligger i framkant när det gäller att skapa en engagerande onlinenärvaro som är både mätbar och genererar resultat.

När SF Anytime uppgraderade sin sajt stod användarupplevelsen i centrum, något som verkar ha slagit väl ut. Av de 92 tävlande vid EPiServer Awards 2012 belönades man med en förstaplats i kategorin "Bästa E-handel".

– Vår målsättning är att erbjuda en användarvänlig och inspirerande filmupplevelse med tydligt socialt fokus och en tjänst som levererar högsta kvalitet varje gång. Priset för bästa e-handelsplats är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Fabian Bonnier, CTO, SF Anytime.

Annons

SF Anytime belönades tillsammans med sin samarbetspartner NeonStingray som stått för utvecklingen av deras tjänst på en mängd olika plattformar med motiveringen:

”Vinnaren har lyckats med att stärka varumärket och positionen på marknaden med hjälp av design, funktion och tillgänglighet. Med bra sökfunktionalitet och sociala komponenter får du utmärkt hjälp att hitta den produkt du söker efter. En snygg och engagerande e-handelssajt som gör sitt jobb”

Hyrfilm på nätet

SF Anytime som startades 2002 är ett av Nordens ledande Video-on-Demand-tjänster och är i dag verksamt i sju länder. Till skillnad från konkurrenterna Netflix, som öppnade upp sin svenska videotjänst i oktober, och HBO som nyligen skjöt upp sin lansering erbjuder man inte någon prenumeration. Man fungerar helt enkelt som en hyrfilmsbutik, fast på nätet.

För att titta på en film kan man betala med kort eller med Klarna mobil. Sen är filmen tillgänglig under 24 timmar och man kan sen se den hur många gånger som helst under den perioden. Det ska också gå att köpa en del av filmerna som finns i utbudet.

I Sverige är tjänsten tillgängligt via operatörer som Telia, Com Hem, Bredbandsbolaget, Canal Digital och Boxer. Tjänsten fungerar på PC och Mac, Smart-TV och surfplattor. Dock verkar man inte ha någon app för smartphones och det verkar inte heller gå att titta på film via t.ex. en iPhone.

De saknar även en mobilanpassad sida, något som konkurrenten Headweb i alla fall har, även om de också verkar sakna mobilt tittande. Den mobila upplevelsen är alltså inte på topp men hyrfilm kanske bara är för större skärmar?

Källor: Press

Annons

Annons