Samsung gör det enklare att handla i TV:n

Är vi på väg tillbaka till e-handelns början? Samsung meddelar nu att det ska bli enklare att handla via sin Smart-TV.

Samsung har länge flörtat med e-handel i TV-apparaten. I början av 2013 berättade vi hur de experimenterade med att kunna köpa saker man såg på TV.

Nu meddelar Samsung att man gjort det enklare att köpa saker via sin Smart-TV. Det man gjort är att man integrerat sin Apple Pay-konkurrent, kallad Samsung Pay, direkt i TV-apparaten.

Annons

De som redan använder Samsung Pay via sin mobiltelefon ska enkelt kunna överföra det kontot till sin Smart-TV. Annars krävs det förstås att man registrerar sig. Betalmetoden stödjer PayPal och vanliga kreditkort.

PIN-kod ska förenkla

När allt är klart ska det dock endast krävas tre steg för att köpa något i TV:n. Man väljer det man vill köpa för att sedan trycka på köpknappen och avslutar köpet med en fyrsiffrig PIN-kod.

Just nu ska utbudet vara ganska magert men tanken är att man ska kunna handla appar, spel, filmer och mycket mer med sin fjärrkontroll. Det är alltså inte tal om att handla saker man ser på TV men möjligheterna är förstås stora när man väl har en enkel betalmetod på plats.

Elektronikföretagen Sony och LG experimenterar även de med att kunna handla i TV-apparaten. Det första e-handelsköpet skedde 1979 via en uppkopplad TV så vi kanske är på väg tillbaka till näthandelns begynnelse?

Annons