Shopify ökade med 75% – har nu en halv miljon butiker

Starkt Q2 för e-handelsplattformen Shopify.

Antalet e-handlare som använder plattformen Shopify har ökat rejält de senaste året, och nu har företagets siffror för Q2 rapporterats. Under kvartalet blev de anslutna nätbutikerna 67 procent fler och är nu uppe i över en halv miljon i 175 länder världen över.

Under kvartalet omsatte bolaget knappt 152 miljoner dollar, vilket är en ökning på 75 procent jämfört med samma period förra året. Även på resultatsidan ser det ljust ut - bruttovinsten för kvartalet landade på knappt 87 miljoner dollar, vilket är en ökning med 83 procent.

Annons
Annons

Stora varumärken och fokus på mobilt

Enligt bolagets ekonomichef, Russ Jones, är det framför allt förmågan att hänga med i det senaste som ligger bakom Shopifys starka siffror för kvartalet.

- Det fundamentala skiftet inom handeln mot multikanal och mobilt, att allt fler stora varumärken har tagit till sig Shopify, samt att vi fortsätter att fokusera på att bygga ut vår marknadsledande plattform har tillsammans bidragit till våra starka resultat det här kvartalet, säger han i ett pressmeddelande.

Målet för året: 648 miljoner dollar

Under de senaste månaderna har Shopify bland annat hunnit med att lansera ett samarbete med svenska Klarna, och att via en ny integration göra det möjligt för sina anslutna butiker att sälja direkt på Ebay.

För året som helhet väntar sig Shopify för närvarande en total omsättning på mellan 642 och 648 miljoner dollar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!