SkickaTårta tar sitt koncept ut i Europa

SkickaTårta.se som haft en stark tillväxt på den svenska marknaden tar nu steget utomlands. Först ut är Polen men fler länder står på tur, bland annat Danmark och Tyskand. I sommar öppnar man även sin första fysiska butik i Malmö.

SkickaTårta.se har vuxit snabbt på den svenska marknaden sedan starten 2010. I april var omsättningen 88 procent högre jämfört med samma period förra året och man har nu omkring 450 konditorier och bagerier i sitt nätverk.

Man har också prisats för sin e-handel, bland annat fick man pris som ”årets nykomling” av Svensk Distanshandel 2011. I år är man även nominerade i kategorin ”årets e-handlare” vid Nordic eCommerce Award som just nu äger rum i Stockholm.

Annons

Nu väljer det Malmöbaserade företaget att expandera utomlands och SkickaTårta har haft siktet inställt på Polen en längre tid.

– Det är naturligt att välja Polen som första utländska marknad. Det finns 40 miljoner polacker och landets ekonomi mår bra i jämförelse med resten av Europa. Samtidigt är de på väg att få en härlig infrastruktur för Internet och de älskar bakverk nästan lika mycket som svenskarna, säger Magnus Noord, partner på SkickaTårta.se.

Liknande resa med blomor

Landets snabba utveckling är en av orsakerna till att det blir just Polen. År 2000 hade endast 10 procent av befolkningen tillgång till internet men idag är 80 procent uppkopplade. SkickaTårta har nu anställt polsktalande personal, satt upp en polsk hemsida och man har även börjat knyta till sig polska konditorier i de större städerna.

Magnus Noord och Magnus Äng som gjort en liknande resa tidigare, fast med blommor, är övertygade om att SkickaTårta-konceptet kommer att fungera lika bra i Polen som i Sverige.

– Sverige är en bra testmarknad för internetbaserade företag. Vi har gjort den här resan en gång tidigare med blommor och vi har goda förhoppningar om att bygga ett starkt internationellt företag, säger Magnus Äng.

I sommar slår man även upp portarna till den första fysiska butiken på Regementsgatan i centrala Malmö. Det finns även planer på att lansera Internettjänsten i en rad andra länder och efter Polen står Danmark och Tyskland på tur.

Källa: Press

Annons

Annons