Square utmanar Amazon med ny marknadsplats

Den amerikanska betaltjänsten Square, som liknar svenska iZettle, har utökat sin verksamhet med en digital marknadsplats. Den kallas Square Market och sägs utmana Etsy, Amazon och eBay.

Square erbjuder, precis om svenska iZettle, en liten plastmojäng som du kopplar in i mobilen och sedan kan ta emot kreditkort med. Square har tidigare berättat att de vill utnyttja den data som deras tjänst ger dem, i form av plats och produkt som byter händer. De vill även ta sig an e-handeln med sin egna digitala plånbok.

Den nya marknadsplatsen, Square Market, skall rikta sig till företag som vill sälja sina produkter på nätet. Precis som deras kortläsare riktar sig till små butiker skall denna nya marknadplats hjälpa dessa butiker att nå ut på nätet.

Annons

- Vi är fokuserade på att göra användarvänliga verktyg för handlarna som skapar en otrolig upplevelse för deras kunder - oavsett var de är. Att skapa en online-marknadsplats är vårt nästa steg i att göra handeln lätt för alla. Square Market gör lokala företag tillgängliga för kunderna i närområdet och över hela landet, säger Ajit Varma, chef för discovery hos Square.

Vill eliminera behovet av en nätbutik

Hela tanken med Square Market är att skapa en marknadsplats där lokala butiker kan nå ut till lokala kunder och resten av landet. Att skapa en butikssida på Square Market skall vara gratis och du ska enkelt kunna sköta ditt utbud på sidan.

Square hoppas att deras nya marknadsplats skall eliminera behovet av en egen nätbutik för dessa lokala butiker. Medan nätbutiken är gratis så tillkommer en fast transaktionsavgift på 2,75 procent. Konkurrerande marknadsplatser hos Amazon och eBay kan vara billigare men kostnadsupplägget är ofta krångligare och Square hoppas på att en snygg och enkelt marknadsplats kan vinna över de mindre företagen.

 

Källa: Press

Annons