Stor apotekskedja hjälper nätjätten med leveranserna

Tar ombudsmodellen till hemlandet.

I maj kunde vi rapportera att Amazon hoppat på PostNords favoritmetod för att leverera paket, det vill säga den klassiska svenska ombudsmodellen. E-handelsjätten kallar sin variant Amazon Counter och den lanserades, lite oväntat, först i Storbritannien och Italien.

LÄS ÄVEN: Amazon härmar PostNord - lanserar ombud på bred front

Annons

Inte helt oväntat så har dock Amazon Counter nu även sett dagens ljus i hemlandet USA. I Storbritannien hade e-handlaren valt modekedjan NEXT som sin lanseringspartner. I USA är det apotekskedjan Rite Aid som nu kommer att öppna upp för kunder att hämta sina onlineorder i deras butiksnät.

1 500 butiker planerade

I slutet av förra veckan ska över hundra Rite Aid-apotek börjat fungera som ombud åt Amazon, men många fler är planerade och även ytterligare samarbetspartners.

- Vid årets slut kommer tjänsten rullats ut till över 1 500 Rite Aid-platser - från Oyster Bay, N.Y., till Chula Vista i Kalifornien. Amazon söker också aktivt efter ytterligare partners, inklusive små och medelstora företag och andra stora kedjor, skriver e-handlaren i ett pressmeddelande.

Amazon Counter är en del av e-handlarens tjänster som går under Amazon Hub, vilket också inkluderar paketskåp i butiker och postboxar i flerfamiljhus. Helt enkelt alternativa metoder till hemleverans, som fortsatt är stort i USA.

Annons