Svensk leverantör bygger Coop Norges E-handel

Coop Norge, som driver både dagligvaru- och fackhandel, ska växa på nätet. För att lyckas med det behöver man en ny e-handelslösning. Valet föll på Avensia som nu håller på att etablera sig i Norge. Projektet är en del av en långsiktig plan men en första version ska vara klar att lanseras under 2015.

Coop Norge ska växa online och har därför varit på jakt efter en ny e-handelslösning. Då Coop har ett omfattande varusortiment kommer man initialt att börja med fackhandeln för att sedan bredda utbudet.

En första version ska vara klar att lanseras mot kunderna under 2015, men projektet är en del av en långsiktig plan. Till slut ska sortimentet även omfatta sport-, elektronik- och byggvaror. Den nya plattformen baseras på EpiServer Commerce och Avensia har fått förtroendet att implementera lösningen.

Annons
Annons

E-handelsleverantören har sedan tidigare ett flertal starka referenser i ryggen. Bland annat har man tagit fram Intersports och Kjell & Companys nätbutiker. Något som verkar ha hjälpt till att landa Coop Norge som kund.

– Vi har ett komplext sortiment av produkter och vi valde Avensia för att de framstod som mycket kompetenta och erfarna. Vi inspirerades också av Avensias befintliga kunder, särskilt Intersport.se, eftersom de använder komponenter som vi också var intresserade av, säger Jarle Haakenstad, tjensteansvarlig Web & Portaler, på Coop Norge Handel.

Växer utanför Sverige

Projektet har startat med att Avensia gör en analys med specifikation och visualisering av användargränssnitt. Efter semestrarna i augusti påbörjas implementeringen av EpiServer-plattformen och PIM-systemet från InRiver.

E-handelslösningen kommer även att utrustas med sök- och relevansmotorn eSales från Apptus, som personaliserar shoppingupplevelsen för varje specifik kund. Utöver Coop Norge har Avensia redan ett antal projekt igång i Norge och etablerar sig nu även Oslo.

– EpiServer Commerce är den e-handelsplattform som utvecklas starkast på marknaden just nu. Vi får en allt starkare efterfrågan på stora e-handelslösningar utanför Sveriges gränser vilket är otroligt spännande. I strävan mot visionen att bli marknadsledande i Europa växer vi i takt med efterfrågan. Vår kundbas i Norge expanderar snabbt och därför har vi valt att etablera oss i Oslo, säger Jörgen Bertilsson, vice vd på Avensia.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!