Svensk pakettjänst sluter avtal med Order Nordic

Molntjänsten Viewmybox vill vara ett slags Google för paket och hjälpa e-handlare och transportörer att få stenkoll på sina leveranser. Nu har en av de ledande distributörerna inom hemelektronik, Order Nordic, tecknat ett avtal med Addimotion Service som ligger bakom tjänsten.

Tidigare i höstas skrev vi om den svenska molntjänsten, Viewmybox. En tjänst som ska hjälpa e-handlare och distributörer att följa sitt logistikflöde, få kontroll på eventuella förseningar och se om paketet fastnat någonstans på vägen.

Nu har man lyckats knyta till sig Order Nordic som är en av de ledande distributörerna inom elektronik och hushållsel. Med bas i Helsingborg är man en del av Resurs-koncernen och agerar även grossist, bland annat har man CDON som kund.

Annons

– Leveransprecision är en affärskritisk faktor som hittills varit en reaktiv handling baserad på samtal från drabbade slutkunder. Nu ändrar vi på det och satsar på att erbjuda våra kunder möjligheten att tillsammans med oss bli proaktiva med en visuell överblick genom hela leveransprocessen. Våra kunder kan ringa upp en slutkund och informera om leveransen fastnat någonstans, men att det redan är upptäckt och åtgärdat. Sådana aktiviteter förstärker kundrelationerna och är i många fall helt avgörande i dagens hårda konkurrens. vi kommer nu att kunna erbjuda våra kunder att höja sig högt över mängden, säger Patrik Dahlström vd på Order Nordic.

Information direkt från transportör

Viewmybox har under det senaste året utvecklats av Addimotion i samarbete med Ideon Inovation och kräver inte någon integration till företagets logistiklösning. Det bygger på information direkt från respektive transportör och erbjuder integrationer med distributörer som DHL, Posten Sverige och Schenker.

Eftersom det inte behöver ske några ingrepp i varken affärs- eller beställningssystem ska det vara snabbt och enkelt att börja använda tjänsten enligt Robert Clarén, vd på Addimotion Services.

– Allt fler e-handlare inser att en stor del av konkurrenskraften på marknaden baseras på att kunna leverera produkter och att ge bra kundvård och kundsupport. Jag brukar säga att Viewmybox är som ett slags Google för paket, en slags QlikView-rapport men i realtid, och ett slags Klarna fast med fokus på logistik.

 
Källa: Press

Annons