Annons

Svensken är redo att göra sitt husköp online

Svensken är redo att göra sitt husköp online

2014-06-04 09:30

Nu står det klart. Svensken räds inte att göra sitt livs största köp online. Två veckor efter lansering av Sveriges första husbutik på nätet, A-hus Online, har första familjen designat och beställt sitt nya hus på nätet.

I början av maj lanserade hustillverkaren A-hus ett webbverktyg som gör det möjligt att skapa och köpa sitt hus online. Svenskar i husköpartankar kan alltså designa och göra alla materialval på nätet, för att sedan beställa och köpa sitt drömhus sittandes hemma i soffan.

Susanne Ström, marknadschef på A-hus, upplever att A-hus Online intresserar en helt ny kundgrupp som ser nätet som en naturlig del av köpprocessen även vid större beslut.
– Det är fantastiskt roligt att vi så kort tid efter lanseringen har fått vår första kund genom en för marknaden unik säljkanal. Vi vill vara den småhustillverkare som utvecklar villamarknaden och med A-hus Online möter vi ett helt nytt husköpsbehov. Vi trodde nog inte att det skulle gå så snabbt, men att vara först ut med att kunna erbjuda svensken att köpa hus på nätet innebär att driva ett helt nytt köpbeteende och det verkar svensken vara redo för, säger Susanne Ström.

Köpbeteendet förändras

Visst verkar svensken vara redo. Endast två veckor efter lanseringen av det nya webbverktyget hade första familjen designat och beställt sitt nya hus på nätet.
– När möjligheten kom att kunna designa själva och köpa huset på nätet så blev vi eld och lågor. Vi har tidigare varit i kontakt med flera husleverantörer och visste i princip vad vi ville ha, men med A-hus Online fick vi möjlighet att formge vår unika villa tillsammans i lugn och ro framför datorn - hemma i soffan. Dessutom hade vi hela tiden koll på vad våra materialval kostade och vad slutsumman för huset kommer att bli, säger husköparen Maggan Hagman.
För några år sedan frågade sig många om svenskarna var redo att e-handla dyrare saker som möbler på nätet, idag är det inget ovanligt och allt fler konsumenter överväger att e-handla ännu dyrare och mer komplexa produkter online. Diskussionen på senare tid är om konsumenter är redo att köpa sina bilar på nätet.
– Vi vet att konsumenter idag väljer inköp på nätet för att det är bekvämt. Svenskens köpbeteende ändras i rasande takt just nu. Vi har helt enkelt vant oss vid att fatta stora köpbeslut framför datorn. Vi samlar in information på ett annat sätt än tidigare och är inte längre lika beroende av mötet med säljaren i butiken. Försäljning av sällanköpsvaror som hemelektronik var den kategori som ökade mest under förra året och det är intressant se att konsumenten nu är redo att genomföra större köp på nätet, säger Handelsforskare Malin Sundström på Swedish Institute for Innovative Retailing, Högskolan i Borås.

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Qarillion
2014-06-04 12:04

När börjar ångerrätten gälla på ett husköp på nätet? :)

Kan man ångra sig inom 14 dagar efter man fått "produkten" eller kan man lämna tillbaks den efter man använt den en del och få en rimlig summa tillbaks kanske? :)

Magento
2014-06-04 12:25

Nu har jag inte varit inne på siten men rimligtvis så sker inte det juridiska köpet online.

Qarillion
2014-06-04 13:37

Kan nog vara så, låter bara så orimligt att säga att man köper ett hus på nätet :)

Nog för att vi kan sälja produkter för 30tkr, vilket jag kan tycka är mycket. Men att sälja hus för miljoner på nätet, det är pengar det!

Parvelito
2014-06-04 13:40

Människor som vill köpa ett nybyggt hus är i allmänhet väldigt pålästa. De flesta har varit på flera dussin husvisningar, de har gått igenom åtskilliga tillverkares huskataloger och de har en ganska bra uppfattning om hur huset de vill ha skall se ut.

Hittills har det blivit närmast ändlösa möten med en av husbyggarens säljare där man gått igenom alla förändringar man vill göra från en grundmodell. Det handlar inte sällan om tusentals alternativ av hundratals detaljer. Allt från vilka knoppar det skall vara på köksluckorna till om det skall vara en stor öppen spis i vardagsrummet eller inte.

Att kunna sitta hemma i lugn och ro och kämpa med den processen är jag övertygad om att det är en stor lättnad för många. Man kan googla bilder på hur olika golv ser ut, jämföra vad totalpriset blir med en annan tapet, sitta och fundera på om man vill ha brutet tak för mera rymd på övervåningen etc.

Jag tror alla småhustillverkare har det här inom ett år.

Kodmyran
2014-06-04 16:54

Jag önskar det funnits när vi byggde vårt hus, för jisses vad tid det tog. Jag hade lätt kunnat jobba heltid med husköpet

Annons
Hennes e-handel sprängde miljonen - använder psykologi

Hennes e-handel sprängde miljonen - använder psykologi

"Svensk e-handel för kvinnor".

Annons
Annons
Sveriges första klimatneutrala e-handel ska nå 20 miljoner

Sveriges första klimatneutrala e-handel ska nå 20 miljoner

Stora utmaningar - men lika stor potential.

Footway skalar upp rejält - behöver omedelbart öka lagret

Footway skalar upp rejält - behöver omedelbart öka lagret

“Tio gånger Footways nuvarande ordervolym”.

6000 säljare hoppar på <nobr>e-jättens</nobr> nya betallösning

6000 säljare hoppar på e-jättens nya betallösning

Har hanterat över en halv miljard dollar.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

30 år gammalt företag i konkurs - sköt upp <nobr>e-handeln</nobr>

30 år gammalt företag i konkurs - sköt upp e-handeln

Minusresultat i nio år.

Apotekets e-handel står för nästan 10 procent

Apotekets e-handel står för nästan 10 procent

Resultatet sjönk.

Sportamore omsatte en kvarts miljard under Q2

Sportamore omsatte en kvarts miljard under Q2

Tillväxt på 18 procent.

Annons
Annons
Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Bättre än Black Friday och Cyber Monday kombinerat.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta