Svenskt hobbyföretag lanserar norsk e-handel

Den svenska hobbykedjan Hobbex expanderar till lusekoftans hemland och lanserar en norsk e-handel. Målet är att ge sina norska kunder en bättre service samt att växa vidare på den norska marknaden.

Det gamla postorderföretaget Hobbex har förutom en svensk e-handel, som fick sig ett ansiktslyft förra sommaren, även nio fysiska butiker i Sverige. Nu siktar man på att även slå sig in på den norska marknaden, till en början via en ny norsk nätbutik.

– Nu får äntligen alla i Norge tillgång till Hobbex spännande erbjudande av radiostyrda produkter, luftvapen, airsoft, roliga prylar och häftiga leksaker, säger Roger Halvarsson, vd för Hobbex.

Annons
Annons

Nästa steg i utvecklingen

Hobbex grundades 1961 i Borås där man fortfarande har sitt huvudkontor och centrallager, i dag omsätter företaget 100 miljoner kronor.

Under de senaste åren har man successivt byggt upp en norsk kundbas genom sin närvaro i Nordby vid den norsk-svenska gränsen. Med denna kundkrets som bas tar Hobbex nu nästa steg i sin utveckling på den norska marknaden.

– Vi är glada över att ta detta viktiga steg i vår utveckling. Hobbex blir nu även ett norskt företag, vilket gör att vi kan växa vidare och ge våra nuvarande och framtida norska kunder en bättre service, säger Roger Halvarsson.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!