Systembolagets E-handel kommer först till Stockholm

Den sjätte november kommer Systembolagets experiment med e-handel att inledas. Först ut är Sollentuna som kommer att få njuta av bekvämligheten att få hem sina alkoholhaltiga drycker tidigast inom 3 dagar efter beställning.

Vi har följt Systembolagets resa mot e-handel och nu är det riktigt nära. Om ungefär en månad ska de första beställningarna kunna göras via nätet. Dock är leveranstiden och fraktkostnaden ganska hög. I försöksorterna som kommer bestå av Sollentuna, Johanneshov, Bromma och Nacka ska det kosta mellan 200-220 kronor att få hem 1-12 flaskor.

Fraktleverantören som Systembolaget valt är Bring Express som alltså kommer köra ut dina varor efter tidigast tre dagar. Leverans sker mellan 10:00-20:00 på måndagar, onsdagar och fredagar.

Annons

Systembolaget trycker mycket på hur detta ska skett i samråd med erfarna alkoholforskare och i dialog med lokalpolitiker. Legitimationskontroll kommer i alla fall att vara obligatoriskt vid mottagande av den hemkörda alkoholen.

– Systembolagets roll bygger på att vi tar ansvar för det vi säljer och för att motverka alkoholens negativa effekter. Vi har också ansvar för att ge god service. Därför ser vi fram emot att vi nu kan inleda ett begränsat försök med hemleverans, säger Systembolagets VD Magdalena Gerger.

Efter detta initala försök i Stockholm kommer testet att rullas ut i andra delar av Sverige, i både storstad och landsbyd. Regeringen har gett klartecken till detta försök men i maximalt sex län.

Källa: Press

Relaterade nyheter:
Regeringen tillåter hemkört men inte gårdsförsäljning
Systembolagets E-handel splittrar regeringen

Annons