Tre nya lager och 3500 nya jobb för e-handelsjätten

Amazon har nu 14 000 heltidsanställda i Kalifornien och blir samtidigt den största privata arbetsgivaren i Will County, Illinois.

Det har gått nästan en månad sedan Amazon senast öppnade nya lageranläggningar med ett tusental nya anställda som följd, men nu är det dags igen. E-handlaren meddelar nämligen att man har tre nya distributionscentraler på gång.

Två av dem står färdiga i städerna Tracy och Eastvale, Kalifornien. En delstat där Amazon har sju stycken anläggningar sedan tidigare och där man så sent som i slutet av mars öppnade sin senaste i San Bernardino.

Annons

De nybyggda distributionscentralerna, som är drygt 92 000 kvadratmeter stora vardera, kommer tillsammans att sysselsätta cirka 1 500 nya medarbetare och innebär att Amazon nu har 14 000 heltidsanställda i delstaten.

Den största privata arbetsgivaren

I samma veva bygger e-handlaren vidare i Joliet, Illinois. En stad där Amazon öppnade en lagercentral på 46 000 kvadratmeter förra året, men det var tydligen inte tillräckligt. Nu utökar man med ytterligare en anläggning som mäter 65 000 kvadratmeter.

På samma bräde utökar man antalet heltidsanställda i staden från 1 500 med ytterligare 2 000 medarbetare. Något som innebär att Amazon blir den största privata arbetsgivaren i Will County, Illinois.

Amazon ska nu ha 76 storskaliga distributionscentraler runt om i USA, samt minst 85 stycken mindre anläggningar och sorteringscentraler.

Annons