UPS får en ny Nordenchef

En dansk ska nu leda trupperna i norr.

Det globala fraktbolaget gör allt fler satsningar på den nordiska marknaden. Nu meddelar UPS att man utsett en ny chef för verksamheten i Norden.

Stor erfarenhet av nordisk logistik

Dansken Frank Jørgensen kommer nu att få det övergripande ansvaret över UPS Norden. I den nya rollen kommer han ha drygt 1 800 anställda under sig.

Annons

- UPS ser en stor potential i Norden. Vi investerar 2 miljarder dollar i vår europeiska infrastruktur fram till 2019, vilket omfattar investeringar i de nordiska länderna. Frank Jørgensen har stor erfarenhet av den nordiska logistiksektorn vilket kommer att hjälpa våra kunder att utnyttja nya och växande marknader, säger Nando Cesarone, VD för UPS Europa.

"Vara en del av dess stolta arv"

Frank Jørgensen ska ha mer än 25 års erfarenhet inom logistikbranschen och ser fram emot det nya uppdraget hos UPS. Frank kommer närmast ifrån fraktbolaget TNT där han också var Nordenchef. Han ersätter José Maria Odriozola, som istället tillträder som Operations Manager för UPS i Latinamerika.

- Jag ser fram emot att vara en del av UPS och dess stolta arv. UPS har en ambitiös tillväxtstrategi för de nordiska länderna och jag ser fram emot att arbeta med teamet och ge den höga servicenivå som våra kunder förknippar med UPS, säger Frank Jørgensen.

Frank kommer att vara ansvarig för den operativa verksamheten, affärsutveckling och strategi.

Annons