VD-veteran tar över City Gross

"Tar över dagligvaruhandelns mest spännande uppdrag".

Idag meddelar Bergendahls Food, som står bakom City Gross, att vd:n Peter Lund väljer att lämna sin tjänst efter 20 år. Samtidigt presenteras den nya vd:n, Håkan Åkerström, som tar över rollen officellt den 1 september. 

– Efter 20 år i ledningen och inför min kommande 60-årsdag i höst känns det helt rätt att lämna, nu behövs det nya och yngre krafter. Nu ser jag fram emot att fortsätta inom Bergendahls på en mer strategisk nivå och på lite sikt ägna mig åt externa styrelseuppdrag, säger Peter Lund i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: City Gross e-handel 2019: Tillväxt på 50 procent

Håkan Åkerström kommer senast från Martin & Servera där han har varit vd i fem år. Dessförinnan var han även vd på Dagab, operativ chef på Plantagen och logistikchef på Lindex. 

– Jag är både glad och tacksam över förtroendet att få ta över dagligvaruhandelns mest spännande uppdrag, säger Håkan Åkerström och fortsätter:

– Genom åren har jag med nyfikenhet och beundran följt Bergendahls och City Gross framgångar. Det är imponerande hur man lyckats utveckla Bergendahls till en så stark position och samtidigt skapat en egen profil i en tuff bransch. Jag vet att det finns mycket kompetens och tradition i bolaget och jag hoppas kunna bidra med nya perspektiv som kan säkra fortsatta framgångar för Bergendahls Food.

Ehandel.se frågade City Gross vilka mål företagets e-handel ska uppnå under Håkan Åkerströms regi.

- Tyvärr är det lite för tidigt att kunna uttala sig, svarar Hanna Stensson, PR och media på Bergendahls Food, i ett mejl.

Annons