XXL vann på konkurrentens miss – ”Hon lät fienden blöda”

"En äkta XXL-krigare".

Den norska onlinebutiken G-sport gjorde det stora misstaget att prissätta skor, som skulle kostat 999 kronor, till 99 kronor på sin e-handelssajt. Kostanden för skorna ligger långt under inköpspriset. Hela lagret på 124 stycken par köptes upp av en anställd på XXL-sport, som sedan hyllades i sociala medier av Norgechefen för den nordiska sportkedjan.

- Hon lät fienden blöda och köpte upp allt de hade. Det är äkta XXL-kultur. En äkta XXL-krigare, ska vd Anders Kjellén ha skrivit till den anställde, enligt den norska sajten E24.

Annons

XXL sport sålde i sin tur vidare skorna - till ett pris på 499 norska kronor. I och med det förlorade G-sport 520 norska kronor för varje par av de sålda skorna. Totalt blev det en förlust på 65 000 norska kronor, vilket motsvarar cirka 71 000 svenska kronor.

Köpte 101 tröjor

Det är inte första gången som XXL sport i Norge köper in stora mängder av sina konkurrenters varor och säljer själva. Enligt E24 köpte den nordiska sportkedjan även in 101 tröjor från konkurrenten Sport Norge vid ett tidigare tillfälle, då företaget hade glömt att sätta max antal tröjor per kund.

- Fantastiskt jobbat team, skrev Anders Kjellén då i ett internt meddelande.

Sportkedjorna G-sport och Sport Norge är inte glada över händelsen. 

Annons