Zalando lanserar videotjänst inför Stockholm Fashion Week

Rekryterar modeprofilerna Josefin Dahlberg och Andreas Wijk som genom en videotjänst ska ge Zalandos besökare info om modeveckan.

Zalando, som i år deltar som modesponsor vid Stockholm Fashion Week, planerar att i år låta även de som saknar egen biljett ta del av det modeveckan har att erbjuda. Med hjälp av en ny videotjänst, som fått namnet Zalando Fashion Report, ska tittarna guidas genom evenemanget som går av stapeln i början av februari.

Enligt ett pressmeddelande från Zalando ska modeprofilerna Josefin Dahlberg och Andreas Wijk fungera som programledare. Planen är att de ska ta med tittarna bakom kulisserna och dela med sig av insiderinfo från visningarna som äger rum under evenemanget.

Annons

- Som modeföretag strävar vi alltid efter att erbjuda våra kunder nya erfarenheter och inspirerande innehåll. Genom att följa våra modeinspiratörer under Fashion Week kommer folk att få en verklig inblick i vad som händer under dessa tre spännande dagar, säger Jolanda Smit, Director Global Brand Communications på Zalando.

"Något helt nytt för modeindustrin"

Vid förra årets Stockholm Fashion Week satsade Zalando på att anordna en pop up-butik där allmänheten kunde träffa bloggare, titta på kollektioner och lyssna på föredrag av personer inom modeindustrin. Och enligt företaget är strategin med extramaterial något Zalando ska satsa mer på framöver. 

När det är dags för årets upplaga av Köpenhamns modevecka tänker det snabbväxande bolaget till exempel skänka bort 800 biljetter till sin egen modevisning, samt erbjuda en modelounge där de uppvisade kläderna kan inhandlas direkt.

- Med ett starkt konsumentfokus har vi skapat något helt nytt och inspirerande för modeindustrin genom ett interaktivt samspel mellan kunder och varumärken online och offline, säger David Schneider, styrelseledamot och medgrundare på Zalando.

Annons