Zalando meddelar att de var lönsamma under 2014

Modebutiken Zalando meddelar idag, i preliminära siffror, att de nu är lönsamma. Efter ett starkt fjärde kvartal skall man, för första gången någonsin, ha en justerad positiv rörelsemarginal om 3,7 procent för helåret 2014.

Zalando meddelar stolt det preliminära resultatet för 2014. Nätbutiken sägs nu vara lönsam efter att man räknat ihop det fjärde kvartalet. Utvecklingen sägs visa på att affärsmodellen kan uppnå betydande rörelsemarginal.

Omsättningen 2014 skall ha ökat med 26 procent jämfört med föregående år och landar på 2,2 miljarder euro. Rörelseresultatet skall ligga på 62 miljoner euro för helåret eller 82 miljoner exkluderat vissa börsrelaterade kostnader.

Annons

För det fjärde kvartalet skall den justerade rörelsemarginalen ha nått ett rekord på 9,9 procent med en omsättning på 666 miljoner euro.

– Vårt resultat för 2014 bevisar att Zalandos affärsmodell är hållbar och kan uppnå betydande marginaler. Det är en stor prestation av teamet och en enorm framgång för företaget. Vårt fokus under de kommande åren kommer att vara att göra rätt investeringar för fortsatt långsiktig tillväxt och värdeskapande, och inte att maximera vår kortsiktiga marginal, säger Rubin Ritter, ledamot i Zalandos styrelse.

Den europeiska nätjätten satsar nu på att fortsätta växa i samma takt och räknar med en tillväxt på 20-25 procent för 2015.

De preliminära siffrorna som Zalando idag släpper ska ej vara granskade och publiceringen sker på grund av regler kring aktiermarknaden i Tyskland. Fullständiga och granskade siffror kommer att släppas den 5:e mars.

 

Källa: Press

Annons