Zalandos nya logistikcenter snart störst i hela Europa

Zalando bygger ut sitt logistikcenter i Mönchengladbach. Det 56 000 kvadratmeter stora utrymmet kommer att placeras bredvid den självgående distributionscentral som nyligen blivit färdigställd. När den kombinerade anläggningen står färdig kommer den att vara det största renodlade logistikcentret för e-handel i Europa.

Zalando har nyligen slagit upp portarna till det största renodlade logistikcentret för e-handel med en 128 000 kvadratmeter stor anläggning i tyska Erfurt. Men mycket vill ha mer och nu bygger man vidare på sin anläggning i Regiopark, Mönchengladbach.

Totalt ska 56 000 kvadratmeter läggas till de redan befintliga 78 000 som redan är på plats. Något som betyder att man kommer att ha 134 000 kvadratmeter till sitt förfogande i Mönchengladbach.

Annons
Annons

– Installationen av den första enheten med mer än 300 logistikanställda har gått enligt planen och vi ser fram emot att använda det extra utrymmet från och med 2015, kommenterar Zalando den nya logistikbyggnaden.

Rustar upp infrastrukturen

Den nya byggnaden ska stå färdig i september 2014 och man kommer samtidigt att uppgradera hela områdets infrastruktur. Bland annat med nya in och utpasseringar för lastbilar och parkeringar för de anställda.

Logistikcentret kommer också att få två stopp för lokaltrafiken, något man planerat i nära samarbete med staden Mönchengladbach.

– Mönchengladbach har nått en ny milstolpe som tysk och europeisk logistikplats. Beslutet att Zalando ska utöka sitt logistikcentrum visar hur attraktivt Regiopark och vår stad är för nationella och internationella investerare, säger Norbert Bude, borgmästare i Mönchengladbach.

 

Källa: Property Magazine

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!