Amazon börjar ta betalt för sina matleveranser

Testperioden med fria leveranser blev längre än väntat och sedan lanseringen 2007 har AmazonFresh varit gratis, men nu gör nätjätten slag i saken med en årlig medlemsavgift på 299 dollar. Något som fått flera kunder att surna till rejält.

Nätjätten har under flera år erbjudit leverans av färskvaror och livsmedel via sin tjänst AmazonFresh i ett antal städer i USA. Fram tills nyligen har tjänsten varit gratis då Amazon flera gånger skjutit på den väntade uppgraderingen från det vanliga Prime-medlemskapet. 

Den fria testperioden har blivit oväntat lång, det är åtta år sedan tjänsten rullades ut i Seattle, men nu är snålskjutsen över. Enligt sajten GeekWire kommer det framöver att kosta 299 dollar årligen för ett medlemskap.

Annons
Annons

Något som alltså innebär att kunder i Seattle, Philadelphia och New York nu måste betala för att få hem sina dagligvaror utan kostnad, under förutsättningen att de handlar för mer än 50 dollar vill säga.

Använt tjänsten för sista gången

För den årliga avgiften på 299 dollar ingår det även ett vanligt Prime-medlemskap med allt vad det innebär, som till exempel tillgång till streamingtjänsterna Prime Instant Video och Prime Music, samt ett digitalt bibliotek för läsplattan Kindle.

Men att höja priset, särskilt på något som kostat gratis, är sällan populärt och flera frekventa kunder är nu märkbart upprörda och säger att man använt tjänsten för sista gången. Något de gärna delat med sig av på social medier:

 

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!