E-rapporten: Årets Utmanare och Sveriges Bästa E-handlare

Här presenteras två av vinnarna i E-rapporten #2. De har utsetts av läsarna och redaktionen.

Sveriges Bästa E-handlare 2017

När vi bad er e-handlare att rösta fram den kollega i branschen som ni tycker gör allra bäst ifrån sig tog det inte många timmar förrän ett företag började samla på sig röster i lite snabbare takt än konkurrenterna. När tävlingen hade avgjorts efter knappt två och en halv vecka stod det klart att favoriten hade hållit för trycket. Nu kan vi meddela att Mathem.se är Årets Bästa E-handlare 2017.

– Vi blir superglada för det här, det känns givetvis jätteroligt, säger Karolin Kull, medgrundare och marknadschef på Mathem.

Annons

Tävlingen drog sammanlagt in röster från flera hundra personer, och 22 procent valde att lägga sin röst på just Mathem.

Karolin Kull tror att det bland annat är företagets höga leveranssäkerhet och fokus på kvalitet som banat väg för framgångarna.

– Vi är en uppstickare och försöker att göra så gott vi kan. Vi har väldigt duktiga medarbetare som hela tiden arbetar för att göra kundupplevelsen och sajten så bra som möjligt, säger hon.

"De som röstar vet vad som är en bra sajt"

Det finns säkerligen massvis med anledningar till varför e-handlarna valde att rösta fram den snabbväxande mathandlaren som sin favorit, men bland kommentarerna märktes bland annat att företagets sätt att arbeta med kundtjänst och logistik verkar ha gjort succé.

”Helt klart den bästa butiken på nätet. Otroligt bra utbud, lätt och smidig hemsida, bra punktlighet vid leverans. Vid strul löser kundtjänst det galant! Hatten av för Mathem!” skriver en person.

”Väldigt bra service, kvalitet samt kundbemötande även fast det är en ny marknad som de själva i huvudsak har lett fram och skapat”, tycker en annan.

Karolin Kull menar att det betyder extra mycket att Mathem får uppskattning från kollegor i e-handelsbranschen.

– Absolut, det betyder jättemycket. Det betyder ju att vi har en bra affär. De som röstar vet vad som är en bra sajt och vad som konverterar.

Annons

Ärligt nu, har ni uppmanat er personal att gå in och rösta?

– Nej, det har vi inte gjort. Om våra anställda har varit inne och röstat så är det för att de själva har velat det och i så fall har de röstat på det de tycker är bra.

Årets Utmanare 2017

Läsarna på Ehandel.se har fått utse sin favorit och nu är det dags för redaktionen på Ehandel.se att ge ut ett specialpris. Det går till en e-handlare som har stått ut lite extra i nyhetsflödet under året som gått.

Vinnaren av Årets Utmanare 2017 är Johan Segerberg med nätbutiken Bubblig.se, vars mål sades vara att få människor att tänka till om den svenska alkoholpolitiken. Han utmanade monopolet. Han blev polisanmäld av den “egna” branschorganisationen. Systembolaget blev arga, folkhälsoministern blev upprörd och nykterhetsorganisationen IOGT-NTO såg rött. Men i slutändan lade åklagaren ner fallet.

Bubblig har blivit omskrivet i hela världen och Financial Times är en av de tidningar som har tagit upp den svenska e-handlaren som utmanar monopolet. I mars expanderade Bubblig sitt leveransområde från Malmö till att även inkludera Lund, Arlöv och Åkarp. Om hans affärsverksamhet är laglig eller inte återstår att se men Bubblig ser just nu ut att vara här för att stanna.

Annons