Betaljätten lanserar Klarna Instant Shopping

Köpknapp med snabbkassa.

Det händer mycket hos betalföretaget Klarna just nu. Lagom till Black Friday så har företaget planerat in flera produktlanseringar. Häromdagen skrev vi om Klarnas nya supersnabba lån för e-handlare och igår kom flera andra nyheter.

LÄS ÄVEN: Klarna lanserar supersnabba lån för e-handlare

Annons
Annons

Betalbolaget har bland annat lanserat en shoppingwebbläsare för konsumenter. En annan funktion som är mer riktad mot e-handlare är dock Klarna Instant Shopping, som nu också ser dagens ljus. Klarna Instant Shopping är enkelt förklarat en köpknapp med en snabbkassa inkluderad.

Tanken är att man ska kunna använda den nya betalknappen på exempelvis en blogg eller på andra sidor utanför den egna nätbutiken. Det ska dock gå utmärkt att placera den även i den egna nätbutiken så att kunderna snabbt kan köpa en enskild produkt eller en grupp av produkter.

"Knappen kan användas för att köpa en enskild vara eller flera varor tillsammans beroende på hur den skapats. Det gör exempelvis att man som en klädbutik, kan skapa hela outfits och låta besökarna i en blogg köpa en outfit med en knapptryckning. Eller så kan man sälja enskilda varor en och en."

Kodmyran först ut

Pilottestare av Klarna Instant Shopping ska vara e-handelsplattformen Kodmyran. En plattform som nu även är först att erbjuda funktionen till sina e-handlare.

- Vi är mycket stolta och glada över att Kodmyran fått möjlighet att vara med i utvecklingen av Instant shopping tillsammans med Klarna, och att vi nu som första e-handelsplattform kan lansera Instant shopping för våra kunder, säger Kodmyrans vd Katrin Lundgren i ett pressmeddelande.

Enklare att jobba med influencers

Den nya funktionen sägs samtidigt göra det enklare att jobba med influencers.

-Det är en tjänst vi ser stor potential i, som kommer att göra det lättare att skapa merförsäljning och även göra det lättare i framtiden för våra butiker att jobba med influencers och bloggare på ett mer strukturerat sätt. Det kommer också att göra att handlarna enklare kan se vad de får ut av ett samarbete med en influencer, i och med att det nu blir ännu mer mätbart när ett köp kommer direkt från dem, säger Katrin Lundgren.

En förutsättning för att man ska kunna använda Instant Shopping är att man använder version tre av Klarna Checkout. Vill man se hur den nya funktionen fungerar så kan man hitta den i Katrin Lundgrens tvålbutik Tvålshoppen.se.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!