Brandos breddar med jeans i väntan på börsen

Brandos, en av Nordens ledande skobutiker på nätet breddar sitt sortiment och öppnar en jeansavdelning på sajten. Konkurrensen på skomarknaden har ökat och kanske kan ett bredare produktutbud ge en fördel mot konkurrenterna.

På senare tid har det blivit allt vanligare med e-handlare som breddar sitt sortiment med nya produktkategorier. Bland annat har vi nyligen sett Discshop utöka med hemelektronik, men också CDON har under det senaste året breddat rejält med nya produkter.

Nu har utvecklingen även tassat in i skobranschen när Brandos breddar sitt produktutbud genom att erbjuda sina kunder en jeansavdelning på sajten.

Annons
Annons

– Vi vill erbjuda våra kunder ett superutbud av de produkter vi säljer. Hittills har det varit skor men nu satsar vi på ett jeansutbud som ska möjliggöra för alla kunder och besökare att hitta jeans och skor som passar just deras personliga stil, berättar Tomas Björkén, projektledare för jeans på Brandos.

Utökar sortimentet under 2013

Just nu ska det finnas tio varumärken och totalt 60 jeansmodeller till försäljning, men i februari 2013 säger Brandos att de planerar erbjuda betydligt fler varumärken och modeller.

– I stort sett varenda människa äger ett par jeans idag. Vi vill möjliggöra för alla våra kunder att hitta de perfekta jeansen hos oss genom en unik bredd i sortimentet, vilket kommer bli verklighet i början på 2013. Vi utvidgar vårt jeansutbud steg för steg och därför har vi valt att presentera ett tiotal varumärken redan nu vilket känns otroligt spännande, säger Tomas Björkén.

Brandos öppnade sin jeansavdelning under gårdagen med varumärken som Edwin, Filippa K, Levi’s, Lee, Replay, G-Star och Örjan Andersson. Precis som när det gäller skor erbjuder Brandos sina jeanskunder fri frakt och fri retur.

Planerar börsnotering

Konkurrensen på skomarknaden har ökat i takt med att allt fler aktörer poppat upp och att bredda sin produktportfölj kanske inte är helt fel om man vill få en fördel mot sina konkurrenter.

Under räkenskapsåret 2011/2012 omsatte Brandos 347 miljoner kronor. I år hoppas de nå en omsättning på 600 miljoner kronor och arbetar mot en börsnotering inom en inte alltför avlägsen framtid. En börsnotering sägs kunna hamna på runt en miljard kronor.

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!