Efter rekordåret – nu massanställer Elgiganten

65 personer får fast jobb på huvudlagret.

I förra veckan kunde vi berätta om Elgigantens nya rekordår. Med en resultatförbättring på 13 procent till 113 miljoner, och en ny årsomsättning på nästan 11 miljarder, hade företaget verkligen anledning att jubla. Till det kom dessutom den kanske mest intressanta framgången; Elgigantens e-handel hade ökat med 20 procent på ett år, inte minst tack vare framgångskonceptet click and collect.

165 nya medarbetare

Den förbättringen ger nu ringar på vattnet för hela företaget. Nu ska nämligen ytterligare 165 personer anställas för att arbeta på superlagret i Jönköping. För övrigt samma lager som företaget investerade 500 miljoner i att bygga - vilket gjorde det till den påstått dyraste investeringen i svensk lagerhistoria.

Annons

Många av de nya medarbetarna kommer att bli permanenta, andra att täcka upp över högsäsongen.

- Vi rekryterar 65 tillsvidareanställda som ska stärka upp oss på längre sikt, men som vi självklart också kommer att ha stor nytta av under kommande högsäsong november och december. Utöver det tar vi in ytterligare 100 personer som ska hjälpa oss att hantera de stora volymer vi förväntar oss under dessa månader, skriver Elgigantens kommunikationsansvarige, Jessica Wallin, till Ehandel.se. 

Färre blir tillfälligt anställda

Det senaste årets framgångar gör nu också att färre kommer att vara tillfälligt anställda.

- Sett till att vi har ett långsiktigt behov av arbetskraft, som sträcker sig längre än över peak, så rekryterar vi fler än vi normalt gör under den här perioden. Antalet vi hyr in via bemanningsföretag är dessutom lägre. Vi är säkra på att vi kommer att hitta de medarbetare och den kompetens vi behöver och önskar, skriver Jessica Wallin.

Annons