Hur ser framtiden ut för Trygg E-handel?

Trygg E-handel meddelade häromveckan att de numera har 500 anslutna e-handlare. Det har tagit ungefär fyra år för Svensk Distanshandel att lyfta e-handelscertifieringen till denna nivå och tillväxten ser ut att vara ganska stadig.

Bo Lindell, vd på Svensk Distanshandel, säger följande om utvecklingen:

– Tillväxten är fortfarande god. Vi får in mellan 10 och 15 ansökningar per månad. Det är en positiv utveckling och vi märker att e-handeln växer kraftigt, vilket sporrar oss till att arbeta ännu hårdare för att utveckla Trygg e-handel.

Annons
Annons

Många e-handlare känner dock att Trygg E-handel tar små steg framåt. Därför slängde vi iväg några frågor till Johan Frykendahl på Trygg E-handel, för att höra vad som händer bakom kulisserna hos certifieringen.

Nu när ni har nått 500 medlemmar, vad är nästa steg för certifieringen?

Vi arbetar med en ny och mer konsumentinriktad design av hemsidan, och hoppas att även under året kunna presentera mer funktionalitet som förenklar och förbättrar för besökarna. Med ett ökat antal certifierad e-butiker kommer också mer administration, därför kommer vi även se över ”backend” så att vi kan arbeta effektivare med en högre precision. Sen finns givetvis andra områden att utveckla när det gäller Trygg e-handel som vi också arbetar med, t.ex. att gå se över våra krav för att de skall vara aktuella med utvecklingen i branschen och konsumenternas förväntningar.

Flera e-handlare känner att Trygg E-handel kanske inte rör sig framåt med samma takt som e-handeln överlag, kommer certifieringen att få mer resurser i och med samgåendet med Svensk Handel?

Vi är medvetna om att det utåt sett inte hänt så mkt med Trygg e-handel under det senaste året. Förklaringen är bland annat den tillväxt vi haft samtidigt som Svensk Distanshandel gått samman med Svensk Handel. Sammanslagning har tyvärr inte gått så smidigt som man kanske skulle kunna önska, och det har tagit resurser från mig och mitt arbete med att vidareveckla Trygg e-handel. Det innebär dock inte att det har stått helt still, däremot har vi inte haft möjligheten att lansera nya tjänster och funktioner i den takt som vi önskat. Vad gäller resurser så kommer naturligtvis sammanslagningen med SH innebära större personella resurser än tidigare.

Kommer vi att få se en beställningsförsäkring ifrån Trygg E-handel likt certifieringen Google Trusted Store?

Jag kan inte kommentera vilka lösningar vi tittar på för Trygg e-handel, bara att det är något som ger konsumenter ett starkare skydd om de väljer Trygg e-handel certifierade butiker.

Vi tackar Johan Frykendahl för att han tog sig tiden att svara på våra frågor. Förhoppningsvis får han mer resurser framöver och kan sätta lite fart på certifieringen.

Annons
Annons

 

Källa: press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!