Jetshop hoppar på Klarnas mobilvänliga Checkout

Jetshop utökar samarbetet med Klarna och integrerar nu kassalösningen Klarna Checkout i e-handelsplattformen Jetshop Commerce.

I förra veckan lanserade Jetshop en ny elastisk affärsmodell, Jetshop Elastic Commerce. Något som innebär att teknik och drift skalas i takt med utvecklingen av e-handlarens försäljningsvolymer. Nu slår man ett slag för smidigare betalningar genom att integrera Klarna Checkout i e-handelsplattformen Jetshop Commerce.

En kassalösning som är tänkt ska öka konvertering, speciellt på surfplattor och mobiltelefoner då kunderna bara behöver uppge sin mejladress och sitt postnummer för att handla.

Annons

– Marknaden förändras snabbt och konkurrensen bland handlarna ökar hela tiden. För oss är det viktigt att alltid kunna erbjuda våra kunder verktyg som verkligen gör skillnad för deras affär. Klarna Checkout är ett effektivt sätt att öka konverteringsgraden och det passar perfekt i vårt totala erbjudande av checkout-lösningar, säger Christian Zanders, vd på Jetshop.

Fördjupar samarbetet

I och med lanseringen av Klarna Checkout fördjupar Jetshop sitt samarbete med betalföretaget. Bland de e-handlare som varit med och testat och utvärderat integrationen nämns SC Styling samt Shirtstore som nyligen köpte upp konkurrenten Tshirtbox och har planer på att expandera till Polen.

– Klarna Checkout är en smidig allt-i-ett-lösning för vår butikskassa. Den både ökar vår försäljning och minskar våra kostnader, säger Peo Olsson, vd på Shirtstore.

Annons