Köptes av anrik hörseljätte – släpper ny e-handel

"En lättillgänglig instans för alla som vill skydda hörseln".

De som börjat höra sämre och vill göra något åt saken, men som för den sakens skull inte anser sig behöva läkarhjälp. Det är målgruppen för nätbutiken Earstore, som i slutet av maj nylanserades efter en renovering.

Earstore lanserades egentligen redan 2005 men köptes under förra året upp av det svenska företaget Transistor, som har sålt bland annat hörselprodukter sedan 1953.

Annons
Annons

- Vi vill vara en lättillgänglig instans för alla som vill skydda hörseln och för de som börjar uppleva problem att höra, men som ännu inte tagit klivet till hörselvården. Genom att ha marknadens bredaste sortiment av hörselskydd och instegshjälpedel kan vi hjälpa fler i ett tidigt skede, säger Elisabeth Sjöberg, som är vd för retailverksamheten inom Transistor-gruppen, i ett pressmeddelande.

Nya digitala guider

I den nya Earstore-butiken kan kunderna också beställa hem förbrukningsvaror till hörappareter, som till exempel batterier. Om man inte vill lägga en order i e-handeln - eller har frågor som man behöver svar - kan man istället få hjälp av företagets kundtjänst, som är redo att hjälpa till på chatt eller telefon.

- Vi har legitimerade audionomer och hörseltekniker som kan svara på frågor och man kan också ta hjälp av våra nya digitala guider på nätet för att lättare hitta i djungeln av hörteknik, säger Elisabeth Sjöberg.

"En av byggstenarna"

Transistor, som under sitt senaste verksamhetsår omsatte drygt tio miljoner kronor, uppger sig vara leverantör av hörselutrustning till alla landsting i Sverige. Med hjälp av den nya e-handelssatsningen vill företaget säkerställa att det håller sig aktuellt även i framtiden.

- Detta utgör en av byggstenarna i vår satsning i att bli Sveriges mest moderna hörselföretag, säger Johan Hammarström, vd för Transistor.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!