Lady Gaga ska bygga ett globalt imperium på Amazon

Tre kontinenter direkt.

Artisten och skådespelerskan Lady Gaga, eller Stefani Germanotta som hon egentligen heter, har som många andra kändisar skapat ett eget sminkvarumärke.

Det nya märket döptes till Haus Laboratories, och kommer endast att säljas hos e-handelsjätten Amazon. Detta betyder att Gagas sminkmärke blir det första större skönhetsvarumärket som kommer att säljas exklusivt hos e-handelsjätten. Det rapporterar Business Insider.

Annons
Annons

Lady Gaga är inte den första, och förmodeligen inte den sista, kändisen som har valt att sälja sina produkter exklusivt på Amazon. Sarah Jessica Parker sålde exempelvis skor från sitt egna märke SJP hos Amazon, och Drew Barrymores varumärke “Dear Drew” fanns också bara att köpa hos e-handelsjätten.

Amazons samarbete med Drew Barrymore var även det första kändissamarbetet som lanseras endast på Amazon Fashion. 

LÄS ÄVEN: Drew Barrymores kollektion säljs exklusivt hos e-handlare

Haus Laboratories kommer att släppas i september, och Lady Gaga uppger att hon valde att lansera varumärket just på Amazon för att hon vill "bygga ett globalt kosmetikperium". 

E-handelsgiganten kommer "till en början" att erbjuda varumärket i nio länder på tre kontinenter, däribland USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Japan.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!