Nätbutiken RoyalDesign tar in kapital av eEquity

Dagens Handel rapporterar att riskkapitalbolaget eEquity, med Magnus Wiberg i spetsen, har förvärvat 42 procent av e-handeln RoyalDesign. Inredningsbutiken som har sitt säte i Kalmar, men även butik i Stockholm, ska nu växa ytterligare med nya medel.

eEquity som primärt investerar i e-handel men även andra internettjänster ser stor potential i heminredningsmarknaden på nätet. Det som lockar ska bland annat vara RoyalDesigns stora utbud.

- Vi tycker heminredningsmarknaden är väldigt spännande, en marknad som idag omsätter ca 45 miljarder i Norden och där onlinepenetrationen förväntas öka från dagens 6 procent till omkring 30 procent inom fem år. Strategin med försäljning på nätet är oslagbar jämfört med vanliga butiker i frågan om att uppfylla kunders behov gällande bekvämlighet och urval av produkter, som exempel kan nämnas att Cervera har 7 000 artiklar i lager medan Royal design har 56 000, säger Magnus Wiberg, partner i eEquity i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

RoyalDesign grundades 1999 och ska idag omsätta runt 100 miljoner kronor, med en ordentlig tillväxt de senaste åren. Genom sin globala portal RoyaDesign.com skickar de även till hela världen.

 

Källa: DH

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!