Posten sänker priset på Brev Skicka Lätt

Postens tjänst Brev Skicka Lätt kan vara de mindre e-handlarnas största hatobjekt. När frakttjänsten fungerar är det dock en uppskattad tjänst som används av många. Och nu har Posten bestämt sig för att sänka priset över julhandeln.

- Just nu har vi specialpris på Brev Skicka Lätt. Tjänsten är populär bland både e-handlare och privatpersoner och vi på Posten tycker att det är spännande att kunna göra en sådan här satsning i höst. Kampanjpriset på Brev Skicka Lätt gäller till och med den 12 januari 2014, och under den tiden kostar det 49:- upp till ett kilo, och 79:- mellan ett och två kilo, meddelar Maria Ibsén, Postens pressekreterare.

Annons
Annons

Tidigare var priset 54 kronor respektive 89 kronor. Brev Skicka Lätt är en lite speciell tjänst som riktar sig till direktbetalande kunder och man beställer den online via Postens portal Skicka Direkt, när den inte ligger nere.

Problemet är att tjänsten går ner titt som tätt och verkar inte vara speciellt driftsäker. E-handlarna ger dock inte upp utan fortsätter att använda Skicka Lätt. En prissänkning lär inte sänka trycket på tjänsten och vi får nu hoppas att Posten ökat kapaciteten inför julhandeln.

Posten har sedan tidigare klargjort att Skicka Lätt inte kommer att införas i Pacsoft för fakturakunder, utan tjänsten är endast för direktbetalande kunder.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!