Procurator fixar växtvärken med tredjepartslogistik

Procurator, ett av Sveriges ledande grossistföretag, outsourcar och flyttar sin logistik till Aditro Logistics i Jönköping.

Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag av skydds- och städprodukter. I mitten av 2013 gjorde man en satsning för att bli bäst i branschen, bland annat genom Apptus smarta säljare eSales, för att kunna hantera sitt enorma utbud på över 30 000 artiklar.

Man kastade i samma veva ut sin gamla e-handelslösning för en modernare variant. Något som verkat ha gett resultat för nu kastar man även ut sin logistikhantering till den jönköpings-baserade logistikpartnern Aditro Logistics.

Annons

– Kort sagt har vi vuxit ur kostymen där vi är idag. Men genom flytten till Jönköping kan vi korta ledtiderna till kund och möjliggöra framtida expansion via rationellare och större ytor. Detta kommer samtidigt att stärka vår konkurrenskraft, säger Zdenko Topolovec, vd för Procurator.

Snabbare leveranser

Procurator har för tillfället sitt centrallager i Malmö men det har man alltså vuxit ur. Samtidigt är Jönköping som ort bättre placerat enligt företaget eftersom man har en stor del av sina kunder norr om Jönköping och skickar allt fler beställningar till Finland och Norge.

Uppdraget beräknas sysselsätta mellan 30-50 personer och inflyttning beräknas ske innan årsskiftet

– Vår specialisering på handelsflöden parat med gedigen logistikkompetens gör att vi tar oss an uppdraget med stor tillförsikt och ser fram emot ett bra samarbete, säger Fredrik Nygren, Affärsansvarig hos Aditro Logistics.

Annons