Sålde Mandel Design – gör comeback med experttjänst

Här är Kalle Bodestigs nya jobb.

Att med hjälp av jämförelsesidor på nätet hitta det lägsta priset på en viss vara är inte direkt någon konst längre. Men hur hittar man den bästa varan? Det problemet har den nya e-handelstjänsten Advized planer på att lösa.

"Rekommendationer är det viktigaste"

Genom att knyta till sig ett stort antal experter inom olika branscher ska Advized ge e-handelskonsumenterna tillgång till en plattform med tips och recensioner från personer som är erkända experter inom just sitt område. Bakom tjänsten står bland andra Kalle Bodestig, som i november 2016 lämnade över e-handelsföretaget Mandel Design till en ny ägare.

Annons

LÄS ÄVEN: Investmentbolag tar över Mandel Design

- Det finns flera undersökningar som visar att rekommendationer från någon man litar på, till exempel personer man känner eller personer som är auktoritära inom ett visst område, är det viktigaste när man letar efter varor på nätet. Jag tycker att möjligheten att få riktigt bra tips från oberoende personer har saknats. Nu ska vi göra det möjligt att få hjälp av proffsen, säger Kalle Bodestig, vd för Advized, till Ehandel.se.

Tar till quiz för att hitta folk

Under året planerar Advized att knyta till sig minst 200 produktexperter. Men att hitta så många oberoende proffs på kort tid är kanske inte det lättaste, och därför har Advized bestämt sig för en lite annorlunda rekryteringsmetod.

På sajten Expertquiz.se bjuder företaget nämligen in alla som är intresserade att testa sina kunskaper, och presterar man väl kan det kanske leda till ett jobb. De som anlitas som experter kommer mot betalning att få bidra med content till Advizeds sajt.

Hur många experter har ni fått ihop hittills?

- Vi har jobbat i kulisserna med tjänsten i ett tag, men det är först nu som vi gör aktiviteter som är lite mer publika. Vi har en lista på ett 80-tal personer som vi kommer att kontakta, säger Kalle Bodestig, och tillägger att planen är att konsumenterna även ska kunna följa experter som de gillar.

Får skriva på avtal

Under de år Kalle Bodestig drev Mandel Design var han även involverad i söksajten Hittaplagget.se, som drev trafik till olika klädmärken.

- Så jag vet vikten av att få kvalitetstrafik.

Annons

Hur avgör ni vem som är en expert?

- Det är förstås en svår avvägning var gränsen går. Men de som är med kommer att få skriva på ett avtal där de intygar att de inte har några ekonomiska incitament från annat håll att rekommendera en viss produkt, avslutar Kalle Bodestig.

Annons