Svenska e-handlare bakom Kickstarter-skrivbord som inte kostar skjortan

Oscar Troedson och Anton Troedson var trötta på svindyra och otympliga mekaniska justerbara skrivbord. De har nu tagit till Kickstarter för att fixa detta problem.

Den Malmöbaserade nätbutiken Sortiment som i början av året köpte RoligPrylar.se lanserar nu en Kickstarter-kampanj. Det man tagit fram med hjälp av designern Stefan Westergård är ett höj- och sänkbart bord.

Oscar Troedson grundare av Sortiment, tillsammans med Anton Troedson, berättar hur ett möte med en e-handelskund ledde till uppfinningen och företaget Freedesk.

Annons

- Allting började för två år sedan när Stefan, konstruktören, kontaktade oss på Sortiment för att köpa och avhämta en analysvåg från oss nere i vår gamla källarlokal i Lund. Där såg han att vi stod upp och arbetade, på hemmabyggda skrivbord, och sa då att han jobbade på en ny modell av höj- och sänkbart skrivbord. Vi hade, bara veckorna innan, diskuterat hur dumt det är med överdimensionerade mekaniska skrivbord, och att någon borde ta fram en manuell, enklare och elegantare variant, berättar Oscar Troedson.

Man behöll sedan kontakten med konstruktören och under det senaste året har Anton, Oscar, Stefan och några till tagit fram Freedesk. En höj- och sänkbar bricka som gör vilket skrivbord som helst justerbart. Detta utan att det behöver kosta flera tusen kronor, vilket inte är ovanligt när det kommer till justerbara skrivbord.

Minst 165 000 kronor ska samlas in

Sortiment är nu delägare i Freedesk som antog bolagsform i våras. Kickstarter-kampanjen som drog igång häromdagen har redan lockat över 50 000 kronor mot sitt mål på 165 000 kronor.

Vi frågade Oscar Troedson om deras e-handelskunskaper hjälper dem i satsningen på Kickstarter.

- Att vi finns som etablerade e-handlare har varit en förutsättning för att få ut produkten i de här kanalerna, och att det gått så snabbt, säger Oscar Troedson.

Freedesk kommer förmodligen inte säljas på Sortiment.se utan man planerar att köra via de egna kanalerna thefreedesk.se och thefreedesk.com. Där Sortiment dock står för all infrastruktur i form av lager, personal och kundtjänst.

- Vi har kunnat få upp snabb hastighet på projektet, från skiss - till färdig producerad produkt med möjlighet att skicka den internationellt, tack vare en redan etablerad e-handel. En riktigt bra skalbarhet, helt enkelt, säger Oscar Troedson.

Nedanför kan ni se videon ifrån deras Kickstarter-kampanj.

Annons

Annons