Tradera vill få skolklasserna att rata salamin

Merförsäljningskanalen har lanserat en lösning som innebär att skolklasser och föreningar kan samla in pengar till ett gemensamt konto.

Under 2012 började Tradera att uppvakta större e-handlare och varumärken för att locka dem till att lista sitt utbud till ett fast pris på marknadsplatsen. Tanken var förstås att tjäna mer pengar men satsningen slog inte särskilt väl ut och de mindre säljarna som varit Traderas kärna kände sig åsidosatta.

Något som fick Tradera att återgå till sin kärnverksamhet med fokus på privatpersoner och småföretagare. En satsning som betalat av sig och nu har Tradera tagit fram en ny lösning för skolklasser och föreningar som gör att man enkelt kan samla in pengar till ett gemensamt konto.

Annons
Annons

– Nu kan klasser och föreningar rensa i garderoben och garaget och sälja grejerna till hela Sverige - istället för att sälja salami, strumpor eller stearinljus till grannarna, som har varit vanligt fram till nu. Det är till fördel för alla inblandade, säger Stefan Öberg, VD på Tradera.

Alla auktioner går till gemensam kassa

Att starta ett konto går snabbt och sedan får personen som ansvarar för kontot en kod som kan distribueras till resterande klassföräldrar eller medlemmar. Med hjälp av koden styrs sedan alla inkomster från avslutade auktioner direkt till den gemensamma klasskassan.

– I och med att man kan nå ut till 1,3 miljoner personer i hela Sverige, så är detta är ett jättebra sätt för skolklasser och föräldrar att engagera hela familjen och rensa i förrådet, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!