Nästan hälften planerar att julhandla med mobilen

Julhandeln på nätet ser ut att slå nya rekord i Storbritannien. I alla fall när det gäller antalet julhandlande smartphoneägare. I en ny undersökning uppger nästan hälften av de tillfrågade att de planerar att använda sin mobil för att köpa julklappar.

Att m-handeln slagit genom på bred front i Storbritannien har vi kunnat läsa i flera undersökningar under året. Under augusti månad ökade handeln med mobila enheter med hela 133 procent jämfört med samma period 2012.

En annan rapport säger att surfplattor och smartphones stod för 23,2 procent av e-handeln i landet under årets andra kvartal. En dubbelt så hög siffra jämfört med samma period 2012 då m-handeln låg på 11,6 procent.

Annons

Och det verkar inte finnas några tecken på avmattning. Enligt en ny undersökning från eDigitalResearch och IMRG överväger 44 procent av landets smartphoneägare att göra en del av sina julklappsköp på nätet med mobilen.

En lovande nätjul

Mer än hälften av dessa, 64 procent, säger också att de planerar att spendera mer pengar på julklappar i år jämfört med 2012 med hjälp av sina smartphones.

– Vi har sett försäljningen via smartphones och surfplattor växa snabbt under de senaste åren och under andra kvartalet stod de för 23 procent av näthandeln. Förtroendet för kanalen har ökat kraftigt, för tre år sedan stod försäljningen via mobila enheter för 0,4 procent av försäljningen på nätet, säger Andy Mulcahy, redaktör på IMRG.

En annan kul siffra är att hela 98 procent av de tillfrågade kommer att shoppa julklappar på nätet i år. 48 procent säger också att de kommer att köpa minst hälften av sina julkappar online.

Källa: Press

Annons