Alibaba gav spermabanker en hjälpande hand

I kina finns mer än 50 miljoner infertila par och bristen på spermadonatorer är stor. För att råda bot på det körde Alibaba en lockande drive med ett flertal spermabanker.

Alibaba lanserade nyligen sin nya Internetbank, Mybank. Men det är inte den enda banknäringen e-handelsjätten petat i den senaste tiden. Under ett par dagar i juli såg man nämligen även till att hjälpa landets spermabanker fylla på sina förråd.

Från den 15 till 17 juli listades ett flertal spermabanker på Alibabas e-handelssajt Juhuasuan. Totalt lyckades man locka till sig 22 000 donatorer som för besväret fick mellan 3000 till 5000 yuan, cirka 4200 till 7000 svenska kronor.

Annons
Annons

Mer vågat på nätet

I kina finns mer än 50 miljoner infertila par och initiativet med spermabankerna kommer kort efter det att flera provinser sett en stor brist på donatorer. Alibabas förhoppningar var att möjligheten med att boka ett besök via nätet skulle hjälpa människor att övervinna sin blyghet.

Något som verkar ha fungerat och kanske har även den extra slanten spelat en viss roll. Främst donatorer listades i Shanghai följt av Peking och Guangdong.

 

Källa: SCMP

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!