Alibaba utropar sig till kungar av E-handel

Det är nog många som håller Amazon som världens största e-handelsföretag. Ja, vi har säkert också skrivit det ett par gånger. Men nu verkar det ske ett tronskifte. I alla fall om man ska tro nästa herre på täppan, Alibaba Group.

Att Kina är på väg att bli världens största marknad för e-handel har nog inte gått många förbi. Nu verkar landet även inhysa världens största e-handelsföretag. Åtminstone utropar sig Alibaba Group numera som nummer ett i den globala e-handeln.

Både Alibabas grundare Jack Ma, och bolagets ”Chief Strategy Officer” Zeng Ming förutspår att deras marknadsplatser TaoBao och Tmall kommer att nå en total försäljning på 158 miljarder dollar i år.

Annons

Med de siffrorna säger Zeng Ming att Alibaba kommer att överträffa både Amazon och eBay tillsammans!

80 procent av köpen online?

Även om det ska råda en del tvivelaktigheter kring koncernens siffror verkar det ändå finnas saker som pekar åt att det faktiskt kan stämma.

Vissa analytiker pekar på siffror från Alibabas marknadsplatser TaoBao och Tmall som ska stå för mellan 50-80 procent av alla köp på nätet i Kina.

Men även om Alibaba Group inte tagit plats längst fram redan nu så kommer de med största säkerhet att göra det inom en snar framtid. Kinas e-handel håller på att ta riktigt fart och Alibaba Group är en av de absolut största aktörerna.

Under 2012 väntas Alibaba nå 4,9 miljarder dollar i intäkter med en nettovinst på 1,1 miljarder dollar

 
Källa: Power Retail, Internet retailer

Annons