Alibabas grundare välkomnar stämningar av bolaget

Jack Ma ser en möjlighet i attackerna mot e-handelsbolaget.

Det är inte lätt att vara världens största e-handelsmarknadsplats. Alibaba är konstant utsatt för attacker ifrån olika håll. Om det inte handlar om kritik mot piratkopior så är det att de håller på med skumraskaffärer.

Vi har skrivit om fondförvaltare som ifrågasatt om inte hela Alibaba är en stor bluff. Alibaba granskas även av den amerikanska finansinspektionen i misstanke om att de brutit mot amerikansk lagstiftning.

Annons

Det sägs att mer pengar ger mer problem och för det senaste räkenskapsåret ska Alibaba ha omsatt 485 miljarder dollar. Detta är förstås inte pengar som Alibaba kan stoppa i fickan, då det är en marknadsplats med tusentals olika säljare, men det visar på hur stor handelsplats det handlar om.

Undersökningarna är en möjlighet

Alibabas storlek och starka tillväxt lockar ut mångas åsikter. Nyligen meddelade bolagets grundare och styrelseordförande Jack Ma att han uppmuntrar undersökningar av företaget. Jack Ma går till och med så långt att han välkomnar andra att stämma dem.

- Om du vill stämma oss så stäm oss. Det är en möjlighet för oss att visa vad vi faktiskt gör, säger Jack Ma till Reuters.

Han meddelar även att de har varit helt transparenta med den amerikanska finansinspektionen och tillhandahållit all information som de begärt. Alibaba inväntar dock fortfarande ett svar ifrån inspektionen kring undersökningen.

Annons