Amazon Logistics banar väg för söndagsleveranser

Amazons Prime-medlemmar kan ta del av en rad olika förmåner, en av dem är söndagsleveranser. Något som verkar vara populärt i Storbritannien. Under det senaste året har e-handelsjätten mer än fyrdubblat antalet söndagsleveranser i landet.

Amazon har erbjudit söndagsleveranser i USA sedan november 2013 och under förra året expanderade man tjänsten till Storbritannien. Till en början var det bara Londonborna som kunde ta del av helgleveranserna, men man utökade snabbt till ytterligare sex städer.

Idag är tjänsten tillgänglig i 15 städer och det verkar vara en poppis tjänst på de brittiska öarna. Söndagsleveranserna, som är tillgängliga för Amazon Prime-medlemmar utan extra kostnad, har mer än fyrdubblats under det senaste året.

Annons

Lokala distributörer

Men förutom att man utökat antalet städer, har införandet av Amazon Logistics, spelat en stor roll för den stora ökningen enligt e-handelsjätten. Amazon Logistics är en teknik- och logistikplattform som gör det möjligt för oberoende lokala, regionala och nationella distributörer att leverera Amazons paket sju dagar i veckan.

– Vi är glada över att så många kunder drar fördel av söndagsleveranserna och att så många lokala och regionala leveransföretag fortsätter att gå med i Amazons logistikplattform. Och det här är bara början. Vi öppnade nyligen en ny distributionscentral i Glasgow och vi hoppas expandera ännu mer i framtiden, säger Jamie Stephenson, UK Director for Amazon Logistics.



Källa: Press

Annons