Amazon hjälper kunderna att installera och montera

E-handel med tjänster blir allt vanligare, och nu tar Amazon och kombinerar e-handel med tjänster. E-handelsjättens senaste plan är att först sälja en platt-TV till kunden, och sedan hjälpa dem hänga upp den på väggen.

Tidigare i år berättade PostNord att det fanns planer på att utöka sin servicelogistik. Bland annat genom att låta utbildade brevbärare hjälpa till med installationer av elektronik och köksutrustning, samt montera och forsla bort.

En tanke som även verkar ha slagit Amazon. Fast istället för att låta distributörer sköta installationerna, så är det lokala hantverkare och tjänsteleverantörer som tar hand om den sista biten.

Annons

E-handelsjätten har nämligen börjat lista lite olika produkter på sajten, där man även erbjuder kunden hjälp med installation. Som till exempel att montera en TV på väggen, eller installera en köksfläkt.

Marknadsplats för tjänster

Tjänsterna utförs av lokala företagare och för tillfället är den här typen av hjälp tillgänglig i utvalda städer i nio olika delstater. När kunden ska lägga till något i kundkorgen finns även möjligheten att välja till tjänsten.

E-handel med tjänster blir allt vanligare och att Amazon skulle haka på tåget var inte oväntat. Amazon tar 20 procent på de tjänster som kostar 1 000 dollar eller mindre, och 15 procent för tjänster som kostar mer än 1 000 dollar.

Än så länge ska det bara gälla ett mindre urval av produkter på Amazon, men det är nog ingen vild gissning att det inom en snar framtid kommer att omfatta ett betydligt större utbud av tjänster. I somras ryktades Amazon även ligga i startgroparna med att lansera en marknadsplats för lokala tjänster.



Källa: ReCode

Annons