Amazon lanserar leverans samma dag i Kanada

Den amerikanska e-handelsjätten tar och lanserar sin snabba leveranstjänst i Toronto och Vancouver. Något som ger kanadensarna en smak av vad ett flertal av deras sydliga landsgrannar kunnat åtnjuta sedan en tid tillbaka.

Amazons resa mot same-day delivery rullar vidare. Höromdagen berättade vi om hur e-handelsjätten använder sig av taxileveranser i Kalifornien, och sedan tidigare erbjuder man leverans samma dag på ett flertal ställen i USA.

Amazon har byggt distributionscentraler på löpande band de senaste åren, något som gjort att man kommit närmare sina kunder och kunnat snabba upp sina leveranser. Idag kan man erbjuda leverans samma dag till 21 procent av konsumenterna i USA. En siffra som väntas öka till nästan var tredje kund år 2015.

Annons

Nyligen lanserades även leverans samma dag i Storbritannien genom ett samarbete med tidningsdistributören Smiths News. Nu är det dags för ytterligare ett land, nämligen Kanada.

Alla dagar i veckan

Sedan förra veckan kan kunder i Toronto och Vancouver e-handla på Amazon.ca och få hem dem samma dag, alla dagar i veckan. Totalt rör det sig om drygt 1 miljon produkter som är tillgängliga för leverans samma dag i Toronto, och ett hundratusental i Vancouver.

Beställningen måste läggas före klockan 12 mitt på dagen och dyker då upp senast klockan 21 lokal tid. Det är dock inte gratis och Prime-medlemmar, som normalt har fri frakt, får betala drygt 7 dollar extra för leveransen. För icke medlemmar kostar det runt 12 dollar.

– Vi arbetar ständigt för att snabba upp leveranstiderna och introducera nya tjänster som gör våra kunders liv enklare. Med leverans samma dag kan kunder i Toronto och Vancouver enkelt ta hand om sina ärenden eller julhandla med bara ett par klick, sju dagar i veckan och få allt de behöver levererat inom ett par timmar, säger Alexandre Gagnon, landschef för Amazon.ca.

 

Källa: Press

Annons
Annons