Amazon subventionerar böcker köpta sedan 1995

Amazons e-bokläsare Kindle är en enorm succé för e-handelsjätten. Nu lanserar de en ny tjänst som förmodligen skall försöka locka över ännu fler bokläsare till den digitala världen.

Den nya tjänsten, Kindle MatchBook, kommer nämligen matcha bokköp 18 år tillbaka i tiden. Vad detta betyder är att du kommer kunna köpa en digital kopia av den fysiska bok du köpte för 18 år sedan, till ett subventionerat pris. I vissa fall blir det även gratis att ladda hem boken.

– Om du loggat in på ditt CompuServe-konto under Clintonadministrationen och köpt en bok från Amazon som "Män är från Mars, Kvinnor är från Venus", gör Kindle MatchBook nu det möjligt att —18 år senare— lägga till det köpet i ditt Kindle-bibliotek till en mycket låg kostnad, säger Russ Grandinetti, VP för Kindle-innehåll.

Annons

Amazon är inte nya inför att matcha fysiska köp mot digitala kopior. De har tidigare erbjudit tjänsten AutoRip som gjorde något liknande med CD-skivor och MP3-filer. En tjänst som även den fungerade retroaktivt, men med skillnaden att de digitala musikfilerna alltid var gratis.

Nyligen lanserade de även en tidningsprenumeration, tillsammans med Condé Nast, som bundlar fysiska upplagor med digitala kopior.

Böcker man köper via Kindle MatchBook kommer att kosta mellan 1-3 dollar, eller i vissa fall gratis. Bokköp så långt tillbaka som 1995, när Amazon startades, kommer att gå att matcha med Kindle MatchBook för att få ett lägre pris. Det ska också gå att se hela sin köphistorik i tjänsten och därifrån enkelt kunna välja vilka böcker man vill ta med sig in i den digitala världen.

 

Källa: Press

Annons