Analysexperten Emma Hernell blir ny vice VD på HUI

"En av landets vassaste konsulter", enligt HUI:s VD Jonas Arnberg.

Svensk Handels förre chefsekonom Jonas Arnberg verkade sakna gamla tider och meddelade i februari att han skulle gå tillbaka till sitt förra företag och bli VD för analys- och forskningsföretaget HUI Research

Nu får han sällskap i ledningen av Emma Hernell som lämnar sin roll som partner på kommunikationsföretaget Unitedminds,  för att istället bli HUI:s nya intäktschef och vice VD. I ett pressmeddelande är Jonas Arnberg inte sen att höja sin nya kollega till skyarna.

Annons

- Handeln står inför den största förändringen i branschens historia och analysbehovet har aldrig varit större. Med Emma får vi en av landets vassaste konsulter inom analys och affärsutveckling och förstärker vårt strategiska erbjudande, säger Jonas Arnberg, VD på HUI.

"Mycket inspirerande att återvända" 

Precis som Jonas Arnberg har Emma Hernell även tidigare arbetat för HUI, den gången i rollen som säljchef. Hon ska dessutom ha haft ansvaret för att utse Årets Julklapp under ett antal år.

- Det ska bli mycket inspirerande att få återvända till HUI och arbeta med de bästa inom detaljhandelsanalys. Den digitala transformation som branschen genomgår ställer helt nya kav och skapar helt nya möjligheter för analys för att förstå marknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med HUI utveckla dessa möjligheter, säger hon i pressmeddelandet.

Emma Hernell tillträder sin nya tjänst i augusti.

Annons