Apotea-utmanaren blir medlem i Sveriges Apoteksförening

Efter succéstarten - Meds går in i styrelsen.

Nätapoteket Meds dök upp på e-handelskartan i mars i år och företaget har storslagna planer på att bli ett apotek att räkna med.

LÄS ÄVEN: Så ska utmanaren MEDS bli Sveriges största nätapotek

Annons

Den närmaste renodlade e-handelskonkurrenten är förstås Apotea och tillsammans utmanar man de fysiska apoteken, som nästan alla har dragit igång en e-handel idag.

De flesta apotek samlas dock i intresseorganisationen Sveriges Apoteksförening och där har nu även Meds blivit medlem. Apotea är sedan tidigare medlem tillsammans med Kronans Apotek, Apotek Hjärtat, Apoteket, Loyds Apotek och Apoteksgruppen.

"Bidrar till branschens mångfald"

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening, välkomnar Meds till Sveriges Apoteksförening.

- Det är roligt att välkomna ytterligare en medlem till föreningen, som bidrar till branschens mångfald, säger Johan Wallér i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Meds succéstart: "Flera hundra order varje dag

Meds Apotek AB har alltså valts in som medlem och därmed har föreningen tio medlemmar. Den 11 juni i år så kommer Meds vd Björn Thorngren att gå in i apoteksföreningens styrelse i samband med dess styrelsemöte.

- Jag ser fram emot att medverka i branschens gemensamma arbete att utveckla apotekens förutsättningar, speciellt nu när all tillväxt i branschen kommer från online, säger Björn Thorngren.

Alla apoteksföretag som har tillstånd från Läkemedelsverket att bedriva apoteksverksamhet i Sverige har möjlighet att bli invalda i föreningen.

Annons

Annons