Bygghemma anlitade advokat i bråket med Buildor

Diskussionen om produkttexter kan ha pågått i flera år.

Buildor.se blev nyligen ertappade med att ha en produkttext på sin sida som tagits från Badshop.se. Texten försvann i samma veva som vi påpekade att den fanns där, men det var ingen tvekan var den kom från eftersom den ursprungliga länken från Badshop.se hade dröjt sig kvar även på Buildors sida.

Bulidors VD hävdade då att texterna i grund och botten var fria av alla att använda eftersom de kom från tillverkaren. Att texten hade tagits från en konkurrents sida förklarades med att det var en enskild medarbetare som gjort fel, och den personen ska inte längre arbeta kvar på Buildor.

Annons

Nu kan Ehandel.se avslöja att Buildor verkar ha använt sin konkurrents texter vid mer än ett tillfälle. I ett brev från Bygghemmakoncernen, där Badshop ingår, som är daterat till november 2013 tar nämligen Bygghemma till juristhjälp för att få Buildor att respektera vad Bygghemma menar är “upphovsrättsligt skyddat material”.

"Har inga kommentarer"

Brevet är skrivet av en advokat på Bygghemmas uppdrag, och innehåller en handfull exempel på när Bygghemma menar att det hela inte har gått rätt till.

- Ni uppmanas härmed att omedelbart upphöra med Er användning av alla bilder och all text som Ni olovligen kopierat från Bygghemmas hemsida och senast den 25 november 2013 bekräfta till oss att allt sådant material har raderats, står det bland annat i brevet.

På Buildor, som numera ägs av Bygghemmas konkurrent Byggmax, är man sparsam med att kommentera våra uppgifter. 

- Att en konkurrent eventuellt skickat ett brev har jag inga kommentarer till, skriver företagets VD i ett mail.

I brevet framgår det att Bygghemma planerar att vidta rättsliga åtgärder mot Buildor om inte brevet får önskad effekt. Enligt våra uppgifter gick dock Bygghemma aldrig vidare med ärendet.

Annons