Cykelkraft når 70 miljoner – och vänder till vinst

Tillväxt på 124 procent efter uppköp av konkurrent.

En nettoomsättning på nära 70 miljoner kronor och ett resultat på drygt en halv miljon. Så ser siffrorna ut i Cykelkrafts bokslut för 2016, som nyligen landade hos Bolagsverket. Och bolaget, som bland annat säljer cyklar och mopeder via sin e-handel, har all anledning att fira.

Omsättningen hos Cykelkraft har nämligen på ett års tid mer än dubblats från 2015 års 31,6 miljoner kronor. Under samma period vände resultatetet (före avskrivningar) från minus 2,7 miljoner kronor till plus en halv miljon.

Annons

Uppköp påverkade resultatet negativt

Christoffer Tyrefors har tidigare sagt att målet för 2018, eller möjligen 2019, är att omsätta hundra miljoner, och förra året köpte bolaget upp konkurrenten Cyclecomponents.com i jakten på ökad omsättning. Köpet innebär att resultatet - trots den positiva utvecklingen - beslastades något.

- Under året har det helägda dotterbolaget Cyclecomponents Scandinavia AB fusionerats med moderbolaget Cykelkraft AB, vilket på kort sikt bedöms påverka resultatet negativt. Dock så bedöms fusionen gynna bolaget positivt i såväl tillväxttakt som lönsamhet, skriver Cykelkraft i sin årsrapport.

Cykelkraft, som utöver e-handeln driver en cykelverkstad i Stockholm, ägs sedan en tid tillbaka i huvudsak av e-handelsgruppen Nordic Etail. Vi har sökt Cykelkrafts VD Christoffer Tyrefors för en kommentar.

LÄS ÄVEN: Sex viktiga e-handelstrender du måste ha koll på 2017

Annons